naar open podium

Neo-Prophet + Nem-Q 

Neo-Prophet + Nem-Q
Naam:
Neo-Prophet + Nem-Q
Wanneer:
Za 29 December 2012
Aanvang:
21.30
Zaal open:
19.00
Waar:
The Rambler - Eindhoven
Genre:
Metal/Hardrock
Entree:
gratis

Beschrijving

 

Neo-Prophet zag het levenslicht in 2005, toen 4 geroutineerde muzikanten met diverse jarenlange Rock-, studio- en podiumervaring samen hun ding begonnen te doen in de eigen WAMP studio te Poelkapelle. Wars van alle trends en gedreven door fikse porties van de betere,Vlaamse bieren werd er heel creatief op los gemusiceerd. Zo goed zelfs dat al gauw duidelijk werd dat het enorme muzikaal potentieel diende vereeuwigd te worden op de full CD ‘Monsters’. Kosten nog moeite werden gespaard en in de befaamde Belgische ACE studio van en met Frank van Bogaert himself achter de knoppen, werd in 2008 de Monsters -CD ingeblikt.

Toen de wereldwijde, gespecialiseerde vak pers unaniem enkel superlovende kritieken begon te spuwen begin 2009, gingen eindelijk ook flink wat podia en deuren open in binnen-en buitenland voor het gevarieerd live –brouwsel van dit kwartet.
Met erg gevarieerde doch steeds toegankelijke set met rustige melodieuze momenten, afgewisseld door energieke, stevige uitbarstingen, met een knipoog naar het betere 70’s symfo werk en aangevuld met een flinke scheut stevig Classic Rock invloeden en een paar verrassende covers , boeit Neo-Prophet steevast een ruim publiek, gaande van de vrijdenkende Pop- / algemene muziekliefhebbers tot de aanhangers van zelfs steviger genres. Laat ook Uzelf en uw publiek verrassen door een gevarieerde portie Rock van de bovenste plank.

www.neoprophet.com
www.myspace.com/neoprophet

Nem-Q is een progressieve rock/metalformatie bestaande uit Paul Sieben (zang/gitaar), Mark Reijven (gitaar), Henri van Zelst (bas), Dennis Renders (toetsen/zang) en Twan Bakker (drums/percussie). Sinds de oprichting in augustus 2004 zijn er enkel eigen nummers gemaakt en gespeeld. Op het eerste album “Opportunities of Tomorrow” (mei 2007) is een mix van melodische rock/metal, jazz/fusion ritmes en poprock invloeden gefilterd tot een geheel eigen brouwsel. De plaat, die werd opgenomen met toenmalig drummer Paul van Limbeek, werd erg goed ontvangen.

Na een drummerwissel eind 2008 heeft Nem-Q de tijd genomen voor het schrijven van de tweede plaat "301.81" (september 2012). Volledig opgenomen en geproduceerd in eigen beheer, onderscheid "301.81" zich van z'n voorganger door complexere melodieën en zanglijnen, zwaardere riffs en een duistere toonzetting.

 

Terug